Tri razloga zbog kojih je lasersko uklanjanje hemoroida najbolje rješenje za hemoroide

Problemi s natečenim hemoroidima su jedno od najbolnijih stanja koja osoba može iskusiti.

Koliko fizička bol ometa pacijenta jer je analno područje natečeno i bolno, toliko je veliko i psihičko opterećenje jer je prisutna kontinuirana nelagoda, otežano kretanje i normalna komunikacija.

Osobe s hemoroidima su često predmet šala i izrugivanja obzirom na specifičnost mjesta na kojem se hemoroidi nalaze. Osobe koje pate zbog hemoroida često imaju poteškoća s kretanjem te mogu hodati na neuobičajen način ili imati poteškoće pri sjedanju ili ustajanju.

Ovo može biti prilično obeshrabrujuće te može dovesti do smanjenog samopouzdanja.

Srećom, napredak u tehnologiji nam je donio i nove metode liječenja hemoroida, prvenstveno uporabu lasera koja se već neko vrijeme uspješno koristi i u liječenju hemoroida. Lasersko uklanjanje hemoroida se  koristiti pri liječenju svih stupnjeva hemoroida te  ima izuzetno pozitivne učinke koje tradicionalno liječenje ne može pružiti.

 

Navodimo neke od razloga zbog kojih je lasersko uklanjanje hemoroida prvi izbor za pacijente.

  • Brzi oporavak

Prijašnje procedure su zahtijevale boravak u bolnici par dana te oko tjedan dana poštede od svakodnevnih aktivnosti. Nakon laserske operacije hemoroida oporavak je sveden na 2-3 dana, a zahvat se radi na principima dnevne kirurgije, tj. pacijent ide kući isti dan. Ponovna pojava hemoroida je svedena na 0,5 -5%.

  • Precizna i specifična procedura

Najsuvremenija oprema omogućuje kirurgu da izrazito precizno tretira hemoroid. Laserska tehnologija je toliko precizna da ostavlja okolno tkivo neoštećeno, što je izrazito bitno jer je pri ostalim metodama moguće oštećenje okolnog tkiva i stanica. Pri laserskom zahvatu je oštećenje smanjeno na minimum te nema rezanja tkiva, a time je i oporavak brži.

  • Smanjeno krvarenje

Kod svih kirurških procedura se kao komplikacija može pojaviti krvarenje. Pri laserskoj operaciji ne koriste se oštri instrumenti, a fiberoptičko vlakno kojim se izvodi zahvat je zakrivljeno, što u konačnici doprinosi smanjenoj pojavnosti krvarenja.