Veća stabilnost i duži učinak nove generacije filera

Veća stabilnost i duži učinak nove generacije filera

Već nekoliko posljednjih godina, fileri caruju kada su u pitanju estetski tretmani, kako svjetskim, tako i domaćim tržištem. Mi u Poliklinici Marija također pratimo svjetske i domaće trendove pa smo uveli posebne bioaktivne i biostimulirajuće filere visoke kvalitete kojima tretiramo naše pacijente.

O čemu je ovdje riječ? Za početak, riječ je o apsolutno čistom biološkom materijalu. To znači da se hijaluron dobiva iz Bacillus subtilisa, a ne kao do sada iz Streptoccusa. Pacijenti stoga ne trebaju više brinuti ni o kakvim imunološkim reakcijama koja su se ponekad znale događati nakon tretmana. Iz svega sa sigurnošću možemo zaključiti sljedeće: novi fileri potpuno su prirodni i u procesu se ne koriste nikakve kemikalije.

Jesu li bioaktivni fileri kraćeg učinka?

Ovo je vjerojatno prvo pitanje koje ste si postavili, nakon što ste pročitali vijest o novoj generaciji filera. Osim što su bioaktivni fileri posve sigurni, dugotrajniji su od dosadašnjih filera. Dapače, osim što pune bore, ovi dermalni biofileri su i biostimulatori zbog svojih aktivnih sastojaka – glicina i prolina. Spomenuti sastojci su neesencijalne aminokiseline potrebne za sintezu kolagena koji potiču stvaranje novog kolagena te kalcij hidroksiapatita. Oba sastojka imaju snažan anti-aging učinak.

Dakle, ove filere je za isti učinak potrebno injicirati manje od dosadašnjih filera, što je odlična vijest jer ćete manje o njima razmišljati, ali i dugoročno uštedjeti vaš novac.

Ostale prednosti novih filera

Nova generacija filera omogućuje trostruku aktivnost prilikom injektiranja (ubrizgavanja injekcijom):

  • oblikovanje volumena kože
  • restrukturiranje kože u srednjem dijelu
  • bioaktivaciju u površinskom dijelu kože

Osim toga, ova generacija filera otporna je na sve vrste mehaničkog stresa, ali i na visoke temperature. Znamo da dosadašnje zahvate filerima nije bilo preporučljivo izvoditi ljeti niti kombinirati s drugim aparativnim tehnikama koje zagrijavaju kožu (npr. radiofrekvencija). Strah je bio opravdan – mogućnost oštećenja ili gubitka injektiranog materijala. Novost je da niti o tome više ne trebamo brinuti jer su novi fileri termostabilni J.

Koje vrste filera koristimo u Poliklinici Marija?

U Poliklinici Marija najčešće koristimo filere Hyaluronica, Teosyal, te najnoviji Neauvia organic filer. Iako su spomenuti fileri cjenovno različiti, varijacije u cijeni ne umanjuju njihovu kvalitetu. Naravno, svaki ima svoje specifičnosti. Hijaluronski fileri daju trenutni učinak pa su rezultati vidljivi odmah, Teosyal ima visoko elastična svojstva zahvaljujući dugačkim lancima prirodne hijaluronske kiseline koja se samostalno raspoređuje u 3D pokretnu mrežu. Najnoviji Neauvia organic fileri pak su termostabilni i otporni na sve vrste mehaničkog stresa.

Kako je svaka koža ipak drugačija, preporučujemo najprije konzultirati se s našim liječnicima, nakon čega ćete zajedno odlučiti o odabiru filera koji najbolje odgovara vašem tipu kože.

professions-man-doctor-1

Pitajte doktora

Zatražite video ili telefonske konzultacije ili se putem e-maila konzultirajte sa liječnikom ili kirurgom specijaliziranim za vaš problem i saznajte sve što vas zanima o određenom tretmanu ili liječenju.

professions-man-doctor-1

Pitajte doktora

Zatražite video ili telefonske konzultacije ili se putem e-maila konzultirajte sa liječnikom ili kirurgom specijaliziranim za vaš problem i saznajte sve što vas zanima o određenom tretmanu ili liječenju.