Uklanjanje madeža

Riješite se madeža brzim i bezbolnim zahvatom

Zašto ukloniti madež?

Madeži nisu estetski prihvatljivi

Madeži ponekad mogu predstavljati estetski problem

Madeži mogu postati opasni

Madeži mogu postati opasni te ih je potrebno ukloniti

Uklanjanje madeža je brzo

Madeži se mogu rutinski ukloniti u manje od sat vremena

Što su madeži?

Madeži su promjene na koži, obično tamnosmeđe boje zbog melanina (prirodni pigment). Pojavljuju se pojedinačno ili grupirano. Madeži su različite veličine, mogu biti spljošteni ili uzdignuti, glatki ili hrapavi (nalik bradavici) i mogu iz njih rasti dlake. Premda su obično tamnosmeđi ili crni, madeži mogu biti boje mesa ili žutosmeđi.

Gotovo svatko ima barem 10 madeža, koji se obično razviju u dječjoj dobi ili dobi odrastanja. Poput svih stanica, stanice s pigmentom reagiraju na promjene u razinama hormona pa se tako tijekom trudnoće madeži mogu pojaviti, povećati ili potamniti.

Madeži se redovno trebaju kontrolirati samostalno, a kod liječnika jednom godišnje jer se sve uočene promjene bilježe pomoću moderne aparature. Uklanjanje madeža najčešće se vrši po preporuci liječnika ili zbog osobnih želja pacijenata, kada oni smetaju pri svakodnevnom životu ili nisu estetski prihvatljivi.

Kako izgleda zahvat uklanjanja madeža?

Rezultat uklanjanja madeža

Povucite crtu prema gore i pogledajte rezultat nakon uklanjanja madeža

uklanjanje-madeza-prije-poslije fotka - uklanjane madežauklanjanje-madeza-prije-poslije fotka

Trebam li se pripremiti za zahvat?

Na dan zahvata kožu je potrebno oprati običnim sapunom ili gelom, bez nanošenja ulja ili mlijeka. Prilikom pregleda, a prije zahvata liječniku je potrebno reći sve informacije o lijekovima koje trenutno koristite, alergijama te eventualnim poteškoćama na prijašnjim zahvatima. Poželjno je jesti 1-2 sata prije zahvata te piti normalne količine tekućine.

Koliko dugo traje zahvat?

Svi zahvati traju oko 30-45 minuta. Prije zahvata će vas liječnik još jednom pregledati te procijeniti mjesto na kojem se madež i okolno tkivo nalaze, kako bi zahvat protekao bez komplikacija, a pacijentu se osiguralo cijeljenje rane uz što manji ožiljak.

Kako se ponašati nakon zahvata?

Svakodnevne aktivnosti se mogu nastaviti odmah na kon zahvata, a oko posebnih situacija poput bavljenja sportom ili fizičkog rada potrebno je savjetovati se s liječnikom. Odluka o dopuštenom intenzitetu svakodnevnih aktivnosti ovisi o mjestu na kojem se madež nalazio, veličini madeža te ostalim okolnostima. Odluku o učestalosti previjanja te tuširanju i kupanju također donosi liječnik.

Nakon 7 – 10 dana biti će potrebno izvaditi šave.

Zašto odabrati našu Polikliniku?

Individualizirani pristup svakom pacijentu

Svakom našem pacijentu posvećujemo dovoljno vremena i njege za kvalitetan oporavak

Primjena vrhunskih metoda liječenja

Koristimo moderne operativne tehnike te najbolje šavove i materijale u cilju bržeg cijeljenja s minimalnim ožiljkom

Specijalizirani kirurzi s dugogodišnjim iskustvom

Naš stručan kadar liječnika i zdravstvenog osoblja pružit će vam vrhunsku uslugu i njegu

Najčešća pitanja

Budući da se madeži šire ispod epiderme, jednostavno skidanje u razini kože ili spaljivanje neće ih ukloniti u potpunosti. Stoga je potpuna ekscizija optimalan način da se osigura potpuno uklanjanje madeža. Neuspješno uklanjanje madeža uglavnom rezultira njihovim ponovnim rastom.

Svi su različiti i svačiji molovi također izgledaju drugačije. Ono što na jednoj osobi izgleda sumnjivo, na drugoj ne mora izgledati upitno. U konačnici, vašeg dermatologa najviše brinu madeži koji se mijenjaju. Ako primijetite promjenu u boji, veličini, teksturi ili obliku madeža, rezervirajte pregled dermatologa što je prije moguće.

Manji madeži ne zahtijevaju šavove, a vrijeme oporavka je minimalno. Za veće madeže, mjesto vađenja madeža se šiva posenim kirurškim koncem koji se skidaju za jedan do dva tjedna, ovisno o lokaciji. Liječnik će vam dati upute o skrbi za mjesto kirurškog zahvata koje je specifično za vas i mjesto kirurškog zahvata. Ako ste zabrinuti zbog pretjeranog ožiljnog tkiva, preporučit ćemo vam pripravke koji će vam pomoći u smanjenju ožiljaka.

Povratak sporstkim aktivnostima ovisi o mjestu uklanjanja madeža i sportu kojim se bavite. Na primer,ako ste ukloniti madež na ramenu, želite hodati, možete odmah nakon zahvata, no ako se bavite veslanjem ili plivanjem, pričekat će te s treninzima. Uobičajeno vrijene je 2-4 tjedna.

Cjenik usluga

Želite ukloniti madež?

Kontaktirajte nas već danas i pomoći ćemo vam u otklanjanju neželjnog madeža

Kontakt podaci:

Adresa:

Kneza Mislava 2
10 000 Zagreb

Pišite nam:


    Pravila privatnosti možete pročitati ovdje. Za pristup Vašim podacima pošalji zahtjev.
    Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pravila privatnosti na ovoj web stranici.