Mali kirurški zahvati

Mali zahvati na tijelu nakon čijeg izvođenja nije potreban boravak u bolnici

Što karakterizira male kirurške zahvate?

Brzina zahvata

Mali kirurški zahvati karakteristični su po tome što proces operacije vrlo brzo završava. Uglavnom je sve gotovo u manje od sat vremena.

Stroga procedura

Unatoč tome što se malim kirurškim zahvatima uklanjanju manje tvorbe, ovi se zahvati rade prema strogim liječničkim procedurama

Lokalna anestezija

Mali kirurški zahvati izvode se pod lokalnom anestezijom te osiguravaju mogućnost precizne operacije bez ikakvih bolova za samog pacijenta

Kratki oporavak

Zahvati se izvode minimalnim intervencijama pa je oporavak nakon zahvata iznimno brz i možete nastaviti s normalnim funkcioniranjem

Što su mali kirurški zahvati?

Mali kirurški zahvati su kirurški postupci koji se rade u lokalnoj anesteziji te za njihovo izvođenje nije potreban boravak u bolnici. Uobičajeno se radi o zahvatima kojima se uklanjanju tvorbe s kože te o postupcima korekcije ožiljaka ili estetskim zahvatima.

Mali kirurški zahvati se provode po strogoj proceduri gdje se pazi na sterilnost instrumenata i postupka, a sve što se ukloni s kože treba ići na patohistološku analizu (tzv.PHD). Analiza se obavlja u posebnim laboratorijima, može se platiti ili napraviti preko uputnice HZZO-a. Dodatne informacije će vam dati naše osoblje.

Uklanjanje madeža

Madeži su promjene na koži, obično tamnosmeđe boje zbog melanina. Pojavljuju se pojedinačno ili grupirano.

Gotovo svatko ima barem 10 madeža, koji se obično razviju u dječjoj dobi ili dobi odrastanja. Madeži se redovno trebaju kontrolirati te bilježiti sve promjene. Uklanjaju se radi preporuke liječnika ili osobnih želja pacijenata.

Uklanjanje lipoma

Lipomi su benigni tumori koji nastaju iz masnih stanica. Češće se javljaju kod žena, na mjestima gdje postoji masno tkivo. Najčešći su na podlakticama, gornjem dijelu trupa i stražnjem dijelu vrata.

Pojavljuju se kao ovalne ili okrugle izbočine. Obično ne uzrokuju nikakve poteškoće.

Uklanjanje ateroma

Aterom je dobroćudna izraslina kože i potkožnog tkiva koja nastaje pojačanim lučenjem lojne žlijezde i formiranjem kapsule oko navedenog masnog sadržaja. Ateromi se najčešće javljaju na licu, vratu, iza ušiju i leđima, a mogu se pojaviti i na bilo kom drugom dijelu tela.

Ateromi su različite veličine, od 5mm do nekoliko centimetara, meki na dodir. Ateromi nisu bolni osim ukoliko nastane upala.

Uklanjanje nokta

Urastao nokat je stanje u kome ivice nokatne ploče zalaze u okolno meko tkivo izazivajući otok, crvenilo, bol, a nekada i infekciju. Može biti na bilo kom prstu, a najčešće je na palcu stopala.

Nepravilno skraćivanje i rezanje nokta, uske i tijesne cipele, kao i povreda samog nokta – mogu dovesti do ovog stanja. Stanje je bolno i skoro uvijek vodi infekciji mekog tkiva oko nokta, a ukoliko se ne liječi – i eventualnoj infekciji kosti.

Zašto odabrati našu Polikliniku?

Individualizirani pristup svakom pacijentu

Svakom našem pacijentu posvećujemo dovoljno vremena i njege za kvalitetan oporavak

Primjena vrhunskih metoda liječenja

Koristimo moderne operativne tehnike te najbolje šavove i materijale u cilju bržeg cijeljenja s minimalnim ožiljkom

Specijalizirani kirurzi s dugogodišnjim iskustvom

Naš stručan kadar liječnika i zdravstvenog osoblja pružit će vam vrhunsku uslugu i njegu

Trebate neki od malih kirurških zahvata?

Kontaktirajte nas već danas i pomoći ćemo vam riješiti vaš problem

Kontakt podaci:

Adresa:

Kneza Mislava 2
10 000 Zagreb

Pišite nam:


    Pravila privatnosti možete pročitati ovdje. Za pristup Vašim podacima pošalji zahtjev.
    Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pravila privatnosti na ovoj web stranici.