Uklanjanje dlačica

IPL je kratica od intenzivne pulsne svjetlosti koju apsorbira melanin to jest boja u dlaci se pretvara u toplinu. Taj proces zvan termoliza rezultira prestankom rasta dlake. IPL depilacija to jest  fotoepilacija je najčešći naziv za uklanjanje dlaka pomoću IPL svijetla. Samo dlake koje su spojene s korijenom (anagena faza) će biti 100% eliminirane zauvijek. Ostale dlake nastavljaju svoj ciklus rasta. Izmjena faza rasta dlaka ovisi o zoni koja se tretira i varira od 3 – 8 tjedana..

Jesam li kandidat?

Prvu skupinu idealnih kandidata su svi oni koji žele dugotrajno ukloniti dlake sa određene zone. Na taj način će se riješiti britvice i klasične depilacije zauvijek.

Za razliku od klasičnih lasera i IPL uređaja, EFB Beauté® će s druge strane  jedini zadovoljiti svakoga klijenta. Iz razloga jer može raditi tretmane na svim tipovima kože cijelu godinu i uklanja dlake svih tipova. EFB Beaute® jedini u svijetu posjeduje patent za uklanjanje sijede, žute, bijele i riđe dlake.

Drugu skupinu idealnih kandidata čine  klijenti koji imaju konkretan problem. Genetski problem  ili dlakavost zbog hormonalnog poremećaja. Česti problem su urasle dlake i urasle dlaka na trtici(Pilonidalna cista)

Kako da se pripremim?

Nekoliko bitnih uputa treba slijediti  neposredno prije samog tretmana kako biste se pripremili.

Klijent treba potvrditi da nije:

  • Bio u posjeti solariju posljednjih tjedan dana prije tretmana
  • Bio izložen višesatnom sunčanju u posljednjih tjedan dana prije tretmana
  • Konzumirao bilo kakve preparate koji utječu na ten (npr. BETAKAROTEN) u posljednja dva tjedna prije tretmana
  • Izbijeljivao dlake
  • Uklanjao dlačice invazivnom metodom (vosak, elektroepilacija «Epilady») u posljednja dva tjedna prije tretmana

Treću skupina idealnih kandidata čine klijenti koji su već bili na sličnim tretmanima ali nisu zadovoljni. Mi vršimo popravke uz besplatne konzultacije

Tijek tretmana

Dlake se skraćuju neposredno prije samog tretmana.  Klijent se može sam obrijati 2-3 dana prije tretmana običnom britvicom. Neposredno prije, moguće je staviti led ili anestetsku kremu na željenu zonu kako bi se smanjio osjet. Nanosi se gel i prislanja aplikator koji emitira intenzivnu pulsnu svjetlost (IPL) te uništava korijen dlake.

Vremenska duljina tretmana je relativno kratka i varira od tretmana do tretmana. Na primjer tretman pazuha traje 5 minuta, dok je za bikini zonu potrebno odvojiti 10 minuta.

Jako bitna stavka koja utječe na rezultat je da redovno dolazite na tretmane.  Prva 2 tretmana su najvažnija za dugotrajne rezultate.