Mezoniti

Mezoniti

Mezoniti stimuliraju regeneracijske procese, time i mehaničku potporu tkivu pa koža dobiva tonus i čvrstoću. Nakon tretmana mezonitima postići ćemo efekt liftinga koji traje čak 15-24 mjeseca.

Što su mezoniti?

Mezoniti su niti polidioksanona, materijala koji se koristi u plastičnoj kirurgiji te je potpuno razgradiv. Postavljanje mezonita potiče formiranje kolagena pa stoga ovaj tretman koristimo za korekciju bora lica, kožnih nabora ili takozvanih “jastučića” donje čeljusti. Riječ je zapravo o liftingu lica čiji se postupak izvodi nekirurški.

Kako se izvodi zahvat?

Mezoniti

Prije zahvata lice se temeljito očisti, napravi se lagani piling radi omekšanja kože te nanosimo lokalni anestetik u obliku kreme. Tri dana prije zahvata ne preporučujemo uzimanje lijekova na bazi acetilsalicilne kiseline.

Mezoniti se apliciraju iglom uz koju je pričvršćen konac. Nakon aplikacije iglu izvučemo, a konac ostaje fiksiran u tkivu gdje stimulira fibroblaste i miofibroblaste na proizvodnju kolagena i sintezu elastina. Razgradnja niti traje između 6-8 mjeseci, a za to vrijeme mezoniti stimuliraju regeneracijske procese, time i mehaničku potporu tkivu pa koža dobiva tonus i čvrstoću. Dakle, nakon tretmana mezonitima postići ćemo efekt liftinga koji traje čak 15-24 mjeseca.

Koliko je niti potrebno za vidljivi učinak?

Broj niti koji se aplicira ovisi o stanju kože, dobi te željama korisnika. Postoji viša vrste niti te se njihovim pravilnim odabirom može postići željeni efekt. Za adekvatan odgovor iskoristite mogućnost dolaska na besplatne konzultacije na kojima ćete dogovoriti željeni cilj.

Kako se ponašati nakon zahvata?

Nakon apliciranja, na koži se ponekad mogu osjetiti lagano zatezanje i peckanje nekoliko dana, a mogući su i manji hematomi i prolazne otekline. Radi prevencije ovih simptoma, liječnik će vam preporučiti hladne tretiranje injiciranog mjesta hladnim oblozima, dok će u nekim slučajevima preporučiti i kremu.

Mjere opreza

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati grube pokrete lica (kod skidanja šminke, pričanja, zijevanja, žvakanja), sunčanje, masaže i tretmane lica te jače tjelesne aktivnosti 3 tjedna od zahvata.

Za dodatne informacije ili dogovor termina BESPLATNIH konzultacija, javite nam se telefonski ili putem kontakt obrasca. 

Trenutno nema fotografija

Upozorenje. Prikazane fotografije su autentični, realistični prikaz medicinskih stanja, kirurških i drugih tretmana. 

professions-man-doctor-1
professions-man-doctor-1

Pitajte doktora

Zatražite video ili telefonske konzultacije ili se putem e-maila konzultirajte sa liječnikom ili kirurgom specijaliziranim za vaš problem i saznajte sve što vas zanima o određenom tretmanu ili liječenju.

professions-man-doctor-1

Pitajte doktora

Zatražite video ili telefonske konzultacije ili se putem e-maila konzultirajte sa liječnikom ili kirurgom specijaliziranim za vaš problem i saznajte sve što vas zanima o određenom tretmanu ili liječenju.