Što je kemijski piling?

Kemijski piling je tretman kojim apliciramo kemijske pripravke na kožu u kontroliranoj dozi, izazivajući kontrolirano odstranjenje površinskog sloja kože. Nakon pilinga koža se oporavlja uslijed stimulirane proizvodnje kolagena i elastina koji koži osiguravaju hidrataciju, čvrstoću i elastičnost.

Nakon zahvata koža izgleda mlađe i svježije sa manje bora i plićih ožiljaka od akni, a uklanjaju se i proširene pore i pigmentacija. Kemijskim pilingom možemo tretirati lice, vrat, dekolte i ruke (nadlanice).

Način izvođenja tretmana

Kemijski piling se nanosi na prethodno očišćeno lice,a nakon nekoliko minuta osjeti se lagano peckanje. Kemijski piling  ostaje na koži do željenog učinka, nakon toga se neutralizira otopinom kojom se prekida djelovanje te se nanosi hidratantna krema.

Nekoliko dana nakon tretmana pojavljuje se ljuštenje kože koje prestaje za par dana, a koža je svijetlo ružičaste boje, čistog i blistavog izgleda.

Indikacije

  • Fotostarenje
  • Akne
  • Plitke bore
  • Površinski ožiljci
  • Hiperpigmentacije

Preporuke nakon pilinga

Potrebno je izbjegavati izlaganje suncu i koristiti hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom.Stoga se preporučje da se tretmani izvode na jesen, zimu ili proljeće zbog manje izloženosti UV zračenju.

Za dodatne informacije ili dogovor termina BESPLATNIH konzultacija, javite nam se telefonski ili putem kontakt obrasca. Cjenik naših usluga možete pogledati ovdje.