Injekcijska lipoliza - uklonite masne naslage točno tamo gdje želite

Prednosti

  • Ciljano uklanjanje

  • Trajan učinak

  • Zahvat nije agresivan, nastavak aktivnosti je moguć nakon tretmana

Što je to

Injekcijska lipoliza je postupak uklanajnja masnih stanica primjenom lipolitika u područje koje se želi tretirati. Preparat (lipolitik) sadrži Prirodnu tvar, sojin lecitin (fosfatidilkolin), koji se ubrizgava injekcijama, otapa masnoću i polako je uklanja iz tijela.

Idealni kandidati za lipolizu su osobe koje nemaju većih problema s tjelesnom težinom, ali ne uspijevaju ukloniti neželjene masne naslage s pojedinih dijelova kao što su trbuh, bokovi, nadlaktice, prsa i podbradak.

Masne stanice u tom području ostaju trajno razorene i više se na tom mjestu ne pojavljuju.

Prije zahvata

Posebna priprema nije potrebna. S liječnikom ćete detaljno utvrditi koje područje želite tretirati te koja su očekivanja.

Tijek zahvata

Nakon aplikacije lokalne anestezije pristupa se ubrizgavanje lipolitika u željeno područje. Zahvat traje ok 30-45 minuta.

Nakon zahvata

Nakon aplikacije lipolitika dolazi do osjećaja peckanja, blagog crvenila kože i otoka tkiva koje prestaje nakon nekoliko dana. Uobičajena je prolazna pojava potkožnih bolnih čvorića, koja nastaje zbog upalne reakcije pri razgradnji masnog tkiva.

Da bi u potpunosti uklonili masne jastučiće na određenom predjelu, obično je potrebno više injekcijskih lipoliza, najčešće dvije do tri. Odmor između zahvata je šest do osam tjedana. Za bolje rezultate dodatno preporučamo prilagođenu prehranu i masažu tretiranog područja (ručno ili strojno).

prije

Mjere opreza

Injekcijska lipoliza ne preporučuje se u trudnoći i tijekom laktacije, kod bolesti bubrega, jetre i krvi.
Kontraindicirana je kod osoba preosjetljivih na soju.