Što su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina. Ona je sastavni dio kože koja se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usnica, vrata i dekoltea s trenutačno vidljivim rezultatima.

Osim za popunjavanje bora, hijaluronski fileri se koriste i za revitalizaciju lica, dok se u posljednje vrijeme sve češće koriste i kod mlađih osoba. Najveća prednost hijaluronskih filera je trenutni učinak, što znači da su prvi rezultati vidljivi odmah. Hijaluronski fileri sigurni su za primjenu, a sam zahvat je relativno brz. Fileri se mogu kombinirati s PROFHILO tretmanom, mezoterapijom ili mezonitima.

Koje vrste filera koristimo?

Svaka žena je jedinstvena i filer koji koristi vaša prijateljica možda nije filer za vas. Za vas koristimo klinički ispitane i učinkovite filere koji se međusobno mogu razlikovati po gustoći implementirane hijaluronske kiseline. Najčešće koristimo filere Hyaluronica, Teosyal, te Filorga filer.

Iako su spomenuti fileri cjenovno različiti, varijacije u cijeni ne umanjuju njihovu kvalitetu. Naravno, svaki ima svoje specifičnosti. Hijaluronski fileri daju trenutni učinak pa su rezultati vidljivi odmah.

Kako je svaka koža ipak drugačija, preporučujemo najprije konzultirati se s našim liječnicima, nakon čega ćete zajedno odlučiti o odabiru filera koji najbolje odgovara vašem tipu kože.

Kako se zahvat izvodi?

Dio kože gdje se želi aplicirati filer najprije se očisti i dezinficira. Kod pojačane osjetljivosti na bol koristi se lokalni anestetik u obliku kreme ili spreja. Nakon što lokalni anestetik počne djelovati, filer se injicira tankom iglom. Sama tehnika izvođenja zahvata ovisi o tome koji se rezultati žele postići. Stoga je izrazito važno prije zahvata detaljno iznijeti svoja očekivanja te pravilno postaviti moguće ciljeve tretmana.

Nakon zahvata?

Nakon zahvata u pojedinim se slučajevima može javiti lagana oteklina, prolazna bol ili manji hematom koje ublažavamo primjenom hladnih obloga, kremom od arnike ili drugim sredstvom po preporuci liječnika.

image1-1

Mjere opreza

Nakon zahvata ne preporučuje se jače izlaganje suncu unutar pet dana. Zbog eventualnih nuspojava kod osjetljivih osoba preporučuje se tretman obaviti krajem tjedna, dakle vikendom. Nakon tretmana ne preporučuje se odlazak u solariji ili saune.

Za dodatne informacije ili dogovor termina BESPLATNIH konzultacija, javite nam se telefonski ili putem kontakt obrasca. Cjenik naših usluga možete pogledati ovdje.

Koliko dugo traje filer?

Trajanje učinka ovisi i vrsti filera, tj. količini hijaluronske kiseline u fileru te samog tkiva. Uobičajeno, učinak je vidljiv 6-12 mjeseci od aplikacije.

Kad se može ponoviti aplikacija filera?

Filer se na isto mjesto može aplicirati odmah ako je potrebna dodatna korekcija ili nakon apsorpcije.

Po čemu se fileri razlikuju?

Razlikuju se po gustoći, tj količini hijaluronske kiseline, uobičajeno fileri za punjenje bora imaju 24 mg hijaluronske kiseline. Također, razlikuju se po tehnologiji po kojoj su izrađeni, primjerice fileri u kojima je umrežena hijaluronska kiselina imaju dugotrajniji učinak.

Za različite dijelove lica apliciraju se različite gustoće filera. Stoga je potrebno dobro poznavati filer i anatomiju lica te način apliciranja. Zbog toga je za aplikaciju potrebno odabrati iskusnog liječnika koji zna uzeti u obzir ove faktore.

Kakvu mogu očekivati reakciju nakon tretmana?

Reakcija ovisi o tipu kože i mjestu na koje se filer aplicira.

Na mjestu uboda se može pojaviti prolazno crvenilo koje se može korigirati šminkom te se svakodnevne aktivnosti mogu nastaviti.

Na usnama se može osjetiti blaga oteklina koja se može korigirati hladnim oblogom.

U nekim slučajevima se može pojaviti manji hematom na mjestu uboda koji nestaje nakon nekoliko dana.

Mogu li se nakon aplikacije filera sunčati?

Direktno izlaganje suncu nije dozvoljeno 3 dana nakon tretmana, dok se kasnije preporuča uobičajena zaštita.

Hoće li mi se promijeniti oblik lica?

Ne, naglasak je na prirodnosti lica što se određuje količinom i vrstom filera koji se stavlja u određenu regiju. U svakom slučaju, dobiva se svježiji i odmorniji izgled lica

Smiju li se fileri kombinirati s drugim zahvatima?

Nakon filera se ne preporučuju nikakvi agresivni tretmani lica, primjerice radiofrekvencija, zagrijavanje i sl. barem mjesec dana

U većini slučajeva oporavak je bezbolan, a eventulana nelagoda koja se može pojaviti pri peristatici ( pokretanju crijeva) lako zbrinjava analgeticima.