Što je mezoterapija?

Mezoterapija je postupak kojim se u kožu pomoću tanke igle apliciraju kokteli (vitamina, minerala, oligoelemenata, kolagena, hijaluronske kiseline i druge tvari ). Pripravak se aplicira u mezoderm, sredni sloj kože, čime se osigurava djelovanje aktivnih tvari upravo tamo gdje je to potrebno.

Najčešće se koristi radi revitalizacije kože, no vrlo je uspješna i u smanjenju celulita. Postoje različite mješavine koktela za mezoterapiju, odabiru se prema stanju kože i željenom ishodu tretmana.

Nakon mezoterapije koža postaje blistavija, svježija i boljeg tonusa.

Kako se zahvat izvodi?

Prije zahvata će liječnica analizirati kožu te definirati najbitnije probleme, no bitno je i da vi otvoreno kažete svoja očekivanja kako bi se postupak odvio u željenom smjeru.

Sam postupak se izvodi tako da se pripravak u mnogo sitnih uboda injicira tankom iglom na prethodno očišćenu i dezinficiranu kožu na predjelu na kojem će se raditi tretman.

Tretmani se rade 1x tjedno – 4 tretmana, a nakon toga rade se tretmani održavanja 1x mjesečno ili po potrebi.

Nakon zahvata?

Nakon tretmana tog dana ne preporuča se nanošenje bilo kojeg preparata. Može se osjetiti štipkanje ili nadraženost koja je prolaznog karaktera.

Mjere opreza

Ne preporuča jače izlaganje suncu 5 dana nakon zahvata. Zbog eventualnih nuspojava kod osjetljivih osoba preporučuje se tretman obaviti krajem tjedna tj. vikendom. Ne preporuča se odlazak u solariji ili saune.