Što su mezoniti?

Mezoniti su niti građene od materijala polidioksanona koji se koristi u plastičnoj kirurgiji, te je potpuno razgradiv. Postavljanje mezoniti potiče formiranje kolagena.

Ovaj postupak je u stvari nekirurški lifting lica, a uspješno se korisiti i s ostalim tehnikama.

Može se koristiti za korekciju bora lica, kožnih anabora ili tzv“jastučića“ na donjoj čeljusti.

image2-1

Kako se zahvat izvodi?

Prije zahvata lice se temeljito očisti, napravi se lagani piling da omekšamo kožu te nanosimo lokalni anestetik u obliku kreme.Ne preporuča se uzimanje lijekova na bazi acetilsalicilne kiseline 3 dana prije zahvata.

Mezoniti se apliciraju iglom uz koju je pričvršćen konac, nakon aplikacije iglu izvučemo, a konac ostaje fiksiran u tkivu gdje stimulira fibroblaste i miofibroblaste na proizvodnju kolagena i sintezu elastina.

Razgradnja niti je između 6-8 mjeseci, a za to vrijeme mezoniti stimuliraju regeneracijske procese, a time i mehaničku potporu tkivu te koža dobiva tonus i čvrstoću čime se postiže efekt liftinga koji traje od 15-24 mjeseci. Prvi efekti su vidljivi odmah, a većina za 3 tjedna do mjesec dana.

image3

Nakon zahvata?

Nakon aplikacije može se osjetiti lagano zatezanje kože i peckanje nekoliko dana, a mogući su i manji hematomi i oteklina koja prolazi za nekoliko dana.

Preporuke nakon zahvata: hladni oblozi, kreme po preporuci liječnika.

Mjere opreza

Izbjegavati grube pokrete lica (kod skidanja šminke, pričanja, zijevanja, žvakanja), izbjegavati sunčanje, masaže i tretmane lica te jače tjelesne aktivnosti 3 tjedna od zahvata.