Što su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina.Ona je sastavni dio kože koja se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usnica, vrata i dekoltea sa trenutačno vidljivim rezultatima.

Osim za popunjavanje bora koriste se i za revitalizaciju lica. U posljednje vrijeme se češće u tu svrhu koriste i kod mlađih osoba.

Prednost hijelurinski filera je da su učinci vidljivi odmah, sigurni su za primjenu, a sam zahvat je relativno brz.

image1-1

Kako se zahvat izvodi?

Koža na područje na koje se aplicira filer se očisti i dezinficira. Kod pojačane osjetljivosti na bol koristi se lokalni anestetik u obliku kreme ili spreja.
Nakon što lokalni anestetik počen djelovati filer se injicira tankom iglom.
Sam tehnika izvođenja zahvata ovisi o tome koji se rezultati žele postići. Stoga je izrazito važno prije zahvata detaljno iznijeti svoja očekivanja te pravilno posaviti moguće ciljeve tretmana.

Nakon zahvata?

Nakon zahvata može se javiti lagana oteklina, prolazna bol ili manji hematom koje ublažavamo primjenom hladnih obloga, kremom od arnike ili drugim sredstvom po preporuci liječnika.

Mjere opreza

Ne preporuča jače izlaganje suncu 5 dana nakon zahvata. Zbog eventualnih nuspojava kod osjetljivih osoba preporučuje se tretman obaviti krajem tjedna tj vikendom. Ne preporuča se odlazak u solariji ili saune.

Popust Black Friday – cijena filera 1290,00 kn/1ml