Što su hijaluronski fileri?

Hijaluronski fileri su medicinski proizvodi čije je glavni sastojak hijaluronska kiselina. Ona je sastavni dio kože koja se u formi gela koristi za popunjavanje bora lica, usnica, vrata i dekoltea s trenutačno vidljivim rezultatima.

Osim za popunjavanje bora, hijaluronski fileri se koriste i za revitalizaciju lica, dok se u posljednje vrijeme sve češće koriste i kod mlađih osoba. Najveća prednost hijaluronskih filera je trenutni učinak, što znači da su prvi rezultati vidljivi odmah. Hijaluronski fileri sigurni su za primjenu, a sam zahvat je relativno brz. Fileri se mogu kombinirati s PROFHILO tretmanom, mezoterapijom ili mezonitima.

Kako se zahvat izvodi?

Dio kože gdje se želi aplicirati filer najprije se očisti i dezinficira. Kod pojačane osjetljivosti na bol koristi se lokalni anestetik u obliku kreme ili spreja. Nakon što lokalni anestetik počne djelovati, filer se injicira tankom iglom. Sama tehnika izvođenja zahvata ovisi o tome koji se rezultati žele postići. Stoga je izrazito važno prije zahvata detaljno iznijeti svoja očekivanja te pravilno postaviti moguće ciljeve tretmana.

Nakon zahvata?

Nakon zahvata u pojedinim se slučajevima može javiti lagana oteklina, prolazna bol ili manji hematom koje ublažavamo primjenom hladnih obloga, kremom od arnike ili drugim sredstvom po preporuci liječnika.

image1-1

Mjere opreza

Nakon zahvata ne preporučuje se jače izlaganje suncu unutar pet dana. Zbog eventualnih nuspojava kod osjetljivih osoba preporučuje se tretman obaviti krajem tjedna, dakle vikendom. Nakon tretmana ne preporučuje se odlazak u solariji ili saune.

 

Za sve dodatne informacije oko hijaluronskih filera, kao i predbilježbe termina, javite se s povjerenjem.